
Els OGM Sí els OGM No, el debat està obert!
Un OGM el podem definir com un organisme animal o vegetal que ha sofert un canvi genètic, una manipulació del seu patrimoni genètic. Les perspectives obertes amb aquestes tècniques semblen il·limitades.
Per exemple en la ramaderia i en l'agricultura, es pot induir que els animals i les plantes tinguin una major resistència a les malalties i als paràsits, la producció pot augmentar considerablement gràcies a un creixement més ràpid de les plantes i dels animals.Les llavors de plantes com la soja, el blat de moro el cotó o la colza, porten incorporat genèticament un herbicida, que és verí per als insectes.
Hi ha molts aliments, que contenen aquests cereals, per exemple, la soda, les begudes de cola, la pastisseria i les salses i menjars industrials, els bombons, caramels, xocolata, s’elaboren utilitzant sucre de blat de moro. Els animals no ecològics, alimentats amb blat de moro transgènic, com els pollastres, la vaca, conill, porc, llet, ous, etc.La UE no prohibeix els OGM “segurs”, però què és un transgènic “segur”? Doncs és aquell OGM que abans de comercialitzar-se, dintre de l’ unió, a passat un test d’avaluació de la seva seguretat per al medi ambient, la salut humana i la salut animal.
Si voleu saber més sobre el marc reglamentari de la UE relatiu als OGM i els aliments i pinsos modificats genèticament podeu consultar la següent adreça:L’avaluació per saber si els aliments transgènics són tòxics i en quin grau, consisteix en donar a les rates dues dosis durant tres mesos i se'ls fan dues anàlisis de sang, a les cinc setmanes i als tres mesos. Els valors per considerar un OGM segur són augment de greix en sang (entre el 20% i el 40%), de sucre (10%), desajustos urinaris, problemes de ronyons i de fetge lleus, precisament els òrgans de desintoxicació.
Paradoxes de la vida, les vuit grans companyies farmacèutiques del món són també les vuit grans companyies de pesticides i herbicides i d'OGM. I qui fa els test dels transgènics? les pròpies companyies, i la major part dels resultats de les anàlisis no són públics a la comunitat científica.
Els experts demanem dos anys de proves en laboratori sobre animals, tal com es fa amb els medicaments abans de comercialitzar-los, però llavors els transgènics, poder ja no serien rendibles.S’ha d’exigir a la UE que les companyies facin públiques totes les anàlisis, no pot ser que els ciutadans s’alimentin amb productes que només s’han testat durant 3 mesos amb rates i on la majoria de les anàlisis són secretes.
Sobre l'agricultura aquests productes impliquen un canvi radical en la concepció del conreu de la terra. Són inviables les petites plantacions i calen grans plantacions amb grans recursos i dedicades a un sol producte. El pagès, que abans conreava diversos productes, passa a cultivar-ne un de sol. Aquest canvi implica una pèrdua important de riquesa en la diversitat de la naturalesa i el pagès deixa de ser autònom i passa a dependre d'una gran multinacional.Una alternativa d’agricultura i alimentació més sostenible és l’agricultura ecològica i l’alimentació BIO. L’agricultura ecològica no vol dir tornar a emprar mètodes arcaics sinó ser més respectuós amb el medi ambient, no utilitzar OGM ni pesticides químics, i per contra utilitzar pesticides naturals com el purin d’ortiga, aquesta agricultura és la base dels productes ecològics que configuren l’alimentació BIO, i per descomptat, aquests aliments també es processen conforme a una ètica que respecta la natura i el benestar dels animals i, per garantir que això passi, s'ha establert un sistema de regulació. Per saber més sobre l’agricultura ecològica i els productes ecològics en la unió europea:http://ec.europa.eu/agriculture/organic/home_es
Avui en dia,el tema d'OGM és molt actual.
ResponEliminaAntiguament no existien totes aquestes tècniques ,els nostres àvis sempre tenien horts, animals i tenien la paciència i l'emoció de veure com els creixia naturalment i gràcies a la dedicació que hi posaven .Ara en canvi només cal plantar-ho i regar-lo de tant en quan i sense tenia la preocupació de si la recolta serà bona o no .
A més a més , no sé sap quins efectes tenen els OGM sobre els éssers humans , potser que a llarg termini tots tindrem cancers o qualsevol cosa, personalment no m'agrada gaire la idea aquesta dels OGM però en el món que vivim ara cada vedaga s'utilitzen més eines que no són naturals i que no se sap els efectes al llarg termini .M'agrada molt més l'agricultura com la feien antiguament.
Penso que, l'avaluació per saber si els aliments transgènics són o no són tòxics, està molt bé, encara que ja ho diu en el text, els ciutadans no sabem de res. Estaria bé que aquests resultats surtin a la llum. tot això és per la nostra seguretat
ResponEliminaEstic d'accord amb el que exposa la Manon. A mi també m'agrada molt més l'agricultura com la feiem antiguament`ja que demana temps, dedicació i esforç i allò era el que donava a l'agricultura la seva originalitat i autenticitat. Actualment, penso que estem sobreexplotant els recursos i que no donem temps a que la natura regeneri.
ResponEliminaActualment anem tirant molt de les noves tecnologies i ens oblidem una mica del que feien antigament. Avans no hi havien aquests hervicides i els aliment eren de molta més qualitat. Pot ser no eren tant macos com ara, pero de ben segur que més bons si que eren.
ResponEliminaTema a part, a causa dels trasgenics hi han molts problemes derivats que en un primer moment ningu va tindre en compte... i que encara ara son un mite. Qui sap del ser si els productes transgènics tenen algún efecte secundari? Pot ser la resposta a aquesta pregunta la tindrem d'aqui uns anys peró de moment anem fent ús d'aquests aliments trasgènics.
La Cristina té molta rao. Actualment et fiques un producte a la boca i no tens ni idea del que te estas menjant. La majoria de productes que consumim avui en dia han passat per un munt de modificacions que fan que al final no tinguin res de natural.Yo crec que ens hauriem de preocupar una mica per l'efecte que poden tenir aquest productes trangenics en la nostra salut.
ResponEliminaCrec que l’accio que esta portant actualment la industria biotecnologica, recolzada en molts casos pels governs, repercuteix a gran escala a nivell de la nostra salud i de la del planeta.
ResponEliminaEm sembla que s’hauria de lluitar per fer publics els riscos per a la salud i el mediambient. Crec que abans de veuren el resultat nefast hauriem de prevenir i protegir, introduïn normatives i creant lleis que limitin i controlin l’utilització i desenvolupament d’aquests productes. La consecuencia que pot agafar major proporcio es la del impacte que pot produir en la salut humana la injesta d’aliments transgenics.
Ademes, no crec que els productes dits “bio” puguin certificar aquesta condició ja que la gran presencia de monocultius transgenics a arreu del mon no gararntitza que aquesta minoria d’agricultures biologiques no estiguin contaminades per la utilitzacio d’aquests productes utilitzats massivament. Es molt important preservar la salut dels nostres aliments i la no contaminació d’aquestos, per garantitzar una salut durable a llarg termini del esser huma i evitar aparicions de noves malalties.
Crec que seria posible i mes viable una agricultura mes localitzada sense importacions i exportacions massives, una produccio i consumicio de productes mes locals i mes artesans, utilitzan tecniques que mirin mes per el nostre desenvolupament , salud i ecolgia en lloc de mirar nomes pels beneficis economics de qui ho controla.
A la biblio hi ha un llibre (que vaig agafar fa un parell de setmanes i que encara no he tornat…) bastant interessant i que parla sobre el tema: semillas peligrosas, de Jeffrey M. Smith
Doncs jo estic més o menys daccord amb el meus companys, l'utilització dels OGM pot ser una practicar perillosa ja que ningu sap l'effecte que pot tenir a llarg terme. Pero lo que molta gent no sap es que no parlem de OGM únicament per les plantes com podent ser el maïs i la soja, els OGM també ens permeten evoluar a nivell cientific i a nivell salutari, ja que a travers dels OGM hem trobat vastans nous medicaments. No dic que els OGM siguin una pratica favorable, sino que no tot en els OGM sigui dolent. Despres personalment crec que s'haurien de limita i fer més estudis tan de prevenció com de informació del grand públic. Ja que el principal problema dels OGM a nivell de l'agricultura desde el meu punt de vista és la manca d'informació i la manca der conneixements que hi ha en la materia.
ResponEliminaprova de sms
ResponEliminaPersonalmente a mi me gusta comer de todo y bien,pero hoy en dia con tanta modificación genética da un poco de miedo,no hace muchos años tuvimos el problema de las vacas locas,después el problema de la peste aviar,y claro,yo creo que todo el problema procede de lo mismo,las alteraciones genéticas,los alimentos alterados que se dan a los animales para ganar peso en menos tiempo,los pesticidas y productos químicos que se le hechan a los productos del campo para que crezcan antes,todo esto seguro que tiene un efecto secundario y no creo que sea a muy largo plazo sobre la salud de los humanos,por eso yo como siempre que puedo las hortalizas y vegetales que planto en mi huerto,al igual que procuro saber de donde proceden los otros alimentos que compro.
ResponEliminaJo també estic d’acord amb els meus companys, actualment tothom depèn de les noves tecnologies, podries tornar a viure sense Internet? I sense televisió? Avui en dia ens conformem amb tot. En el tema de les OGM es molt semblant ja que no ens interessa saber quins productes ingerim i quins no! Està molt bé que investiguin i mirin si són tòxics o no, però no estic d’acord que ho provin amb rates que són éssers vius com nosaltres, tampoc en que no surtin a la llum els resultats ja que tots tenim els mateixos drets per a saber que passa.
ResponEliminaAqui tens el teu comentari per a la PR2...
ResponEliminaComentari per la PR2
ResponEliminaPer fi podré diferenciar un cogombre natural d'un transgènic!!!!
ResponEliminaLeonel Alves pr3
ResponEliminaHey !!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaesta clar !
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaVisca el barça
ResponEliminai visa els blogs
Sergio Crespo
ResponEliminaAqui esta el comentari al teu bloc!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaBon dia, aqui te el comentari de l'exercici 2 de la PR3.
ResponEliminaAvui dia 16 de novembre del 2011, s'espera tot el dia enuvolat amb rafagues lleugeres de vent i possibilitat de pluja.
ResponEliminaQue acabi de passar un bon dia
Bon dia,
ResponEliminaAqui té el primer pas del exercici 2 fet.
Per informarte sobre el temps, llegeix el comentari d'en Jordi.
Alan Moreno
ResponEliminaComentari Afegit
Exercici PR2 TCO
Nota: No tinc permis per afegir-ho des de el meu compte de google.
Comentari per la PR2 :-D
ResponEliminaComentari per la PR2
ResponEliminaComentari per a la PR2
ResponEliminaHola. Comentari per la pr 3
ResponEliminaYep... Comentari per la PR.3
ResponEliminacomentari PR3
ResponEliminaBueno doncs, aquí et deixo el meu comentari per a la PR3 :)
ResponEliminaAqui té el meu comentari per la PR3
ResponEliminaAqui li deixo el comentari per la PR3 :)
ResponEliminaComentari PR3 Inka Bellés
ResponEliminaaqui esta el comentari de la PR3 :)
ResponEliminaAqui et deixo el meu comentari :)
ResponEliminaHola. Aqui esta el meu comentari per la PR3 :)
ResponEliminacomentari de prova
ResponElimina